Pages

fredag 13 juli 2012

Kikärtsbiffar

Det här behövs för 4 portioner:
2 burkar kokta kikärter, à 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
smör eller margarin till stekning
Gör så här
1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
3. Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
4. Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.
Tips!
Servera med en sås på crème fraiche, limeskal och -saft kryddad med chilipulver. Blötlägg egna kikärter över natten och koka i 45 minuter.
Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar