Pages

torsdag 20 september 2012

Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:
  • lämplig mängd nötter att hacka
  • 75 g smör
Fyllningen:
  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk mjölersättning
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
Gör så här

Smält smöret. Krossa/hacka nötterna grovt i en matberedare eller för hand. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.
Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*.

Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar